Κέικ με σύκα & Σπιρουλίνα flakes

Κέικ με σύκα & Σπιρουλίνα flakes

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο συνδυασμένο με τα Σπιρουλίνα flakes… Πλούσια γεύση & θρεπτικά συστατικά που θα ενθουσιάσει μικρούς & μεγάλους!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Xρόνος προετοιμασίας: 80′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 369,5kcal

Υλικά

  • 300ml γάλα αμυγδάλου
  • 50g αμύγδαλα
  • 1 ½ κ.σ. μηλόξυδο
  • 350g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250g καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 6 φρέσκα σύκα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 κ.γλ. κανέλλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  2. Ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου.
  3. Σε μπολ αναδεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλλα και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα ξιδιού- γάλακτος αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο, τα αμύγδαλα, τα Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Στρώνουμε σε μία φόρμα 30cm λαδόκολλα, αλείφουμε με λάδι, ρίχνουμε το μείγμα μας & ψήνουμε για 75′.
  6. Τοποθετούμε τα σύκα πάνω στο μείγμα σπρώχνοντας ελαφρά προς το εσωτερικό και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
  7. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 10′ και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης