Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο συνδυασμένο με τα Σπιρουλίνα flakes… Πλούσια γεύση & θρεπτικά συστατικά που θα ενθουσιάσει μικρούς & μεγάλους!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Xρόνος προετοιμασίας: 80′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 369,5kcal
Υλικά
- 300ml γάλα αμυγδάλου
- 50g αμύγδαλα
- 1 ½ κ.σ. μηλόξυδο
- 350g αλεύρι ολικής άλεσης
- 250g καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 ml ηλιέλαιο
- 6 φρέσκα σύκα (κομμένα σε φέτες)
- 1 κ.γλ. κανέλλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου.
- Σε μπολ αναδεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλλα και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το μείγμα ξιδιού- γάλακτος αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο, τα αμύγδαλα, τα Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε σε μία φόρμα 30cm λαδόκολλα, αλείφουμε με λάδι, ρίχνουμε το μείγμα μας & ψήνουμε για 75′.
- Τοποθετούμε τα σύκα πάνω στο μείγμα σπρώχνοντας ελαφρά προς το εσωτερικό και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 10′ και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: