Cupcakes με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Δύο cupcakes με πράσινη σαντιγί από Σκόνη spiroulina PLATENSIS

Πανεύκολα και πεντανόστιμα cupcakes γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS. Η ιδανική συνταγή για halloween γλυκό!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Xρόνος προετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 458,4kcal

Υλικά

  • 120g αλεύρι γ.ο.χ ολικής άλεσης
  • 210g φαρίνα ολικής άλεσης
  • 350g ζάχαρη καστανή
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 240g βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αβγά
  • 240g γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Για τη σαντιγί με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

  • 1 συσκευασία κρέμα καρύδας, παγωμένη
  • 1 φακελάκι σκόνη Spiroulina PLATENSIS
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
  4. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ & το αλάτι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  6. Με ένα κουτάλι βάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια για cupcakes, χωρίς να τα γεμίζουμε μέχρι πάνω.
  7. Ψήνουμε για 15 – 20’.
  8. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
  9. Ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα καρύδας σε ένα μπολ. Κρατάμε το νερό καρύδας για άλλη συνταγή.
  10. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ή ένα σταθερό μίξερ, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη και λεία.
  11. Προσθέτουμε τη σκόνη Spiroulina PLATENSIS, το σιρόπι αγαύης & το εκχύλισμα βανίλιας.
  12. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αομογενοποιηθούν τα υλικά.
  13. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
  14. Αφού κρυώσουν τα caupcakes, τοποθετούμε Τη σαντιγί σε ένα κορνέ & τα γαρνίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης