Τα πιο νόστιμα εναλλακτικά σουτζουκάκια!
Η φάβα με την υπέροχη γεύση της και τα Σπιρουλίνα flakes με το πλήθος θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν συνθέτουν ένα πιάτο ιδανικό για κάθε απαίτηση!
Γεύση και θρέψη μαζί!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες (χωρίς το βράσιμο της φάβας)
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 626,8kcal
Υλικά
- 1 σακουλάκι φάβα (500g)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ.σ. κάρυ
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 50g ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
- 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 60g ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο κάρυ και λίγη ρίγανη
- προαιρετικά 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 9g Σπιρουλίνα flakes
Εκτέλεση
- Αφού βράσουμε τη φάβα με το κρεμμύδι, την πολτοποιούμε και τη βάζουμε σε ένα σκεύος.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το κάρυ, τη σκόνη μουστάρδας και το αλατοπίπερο.
- Δημιουργούμε ένα μείγμα σταθερό και ελαφρώς μαλακό που μπορούμε να το πλάσουμε και με αυτό φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια.
- Στη συνέχεια, σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια από φάβα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις ντομάτες, το κάρυ, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα μας.
- Μόλις ολοκληρωθεί προσθέτουμε τα 9g Σπιρουλίνα Flakes και σερβίρουμε στο πιάτο.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: