Πολύχρωμη, νόστιμη και εξαιρετικά θρεπτική σαλάτα για γνώστες των superfoods!
Χορταστική σαλάτα που μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα. Κινόα & Σπιρουλίνα flakes: δύο υπερτροφές στο ίδιο πιάτο! Αποτέλεσμα: Πλήθος θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη, σίδηρος, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία κατακλύζουν τον οργανισμό σας με κάθε μπουκιά!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 630kcal
Υλικά
- 200g κινόα (βρασμένη)
- 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
- 200g ρόκα
- 1 κολοκυθάκι σε φέτες ελαφρώς βραστό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 5 ντοματίνια κομμένα σε κομματάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε την πιπεριά, το κολοκυθάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτε τα σε ένα ήδη ζεστό τηγάνι και σοτάρετέ τα μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε τη κινόα στα μαγειρεμένα λαχανικά
- Στην συνέχεια, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, τις ελιές, τα ντοματίνια και προσθέστε τα στο υπόλοιπο μείγμα. Βάλτε επίσης, το χυμό από ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα Σπιρουλίνα flakes και αλατοπίπερο.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: