Το super food trend στην πιο healthy εκδοχή του! Κέικ- γλυκό ψωμί με μπανάνα & Σκόνη Spiroulina PLATENSIS. Ιδανικό γλυκό snack για όλη την οικογένεια!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Xρόνος προετοιμασίας: 65′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 283kcal
Υλικά
- 130g αλεύρι γ.ο.χ ολικής άλεσης
- 200g ζάχαρη καστανή
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
- 115g βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
- 2 αβγά
- μία πρέζα αλάτι
- 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Ανακατεύουμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά & έπειτα τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει.
- Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε μαζί με τη σόδα & το αλάτι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μέρη & στο ένα προσθέτουμε τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
- Σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ προσθέτουμε το λευκό μίγμα κι από πάνω το μίγμα με τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS ώστε να δημιουργηθούν ακανόνιστοι σχηματισμοί.
- Ψήνουμε για περίπου 40-60′.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: