Συνδυάζουμε τις πιο θρεπτικές Ταλιατέλες με Spiroulina PLATENSIS με το αγαπημένο ψάρι όλων, το σολομό. Ετοίμασε ένα gourmet πιάτο εύκολα & γρήγορα!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 5
Υλικά
- 400g Ταλιατέλες με Spiroulina PLATENSIS
- 2 κ.σ βούτυρο
- 400g φιλέτο σολομού
- 1 ‘σφηνάκι’ βότκα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 λεπτές φέτες παρμεζάνα
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι και τις Ταλιατέλες.
- Βράζουμε για 5′, τις σουρώνουμε & τις ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι & σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σολομό, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
- Περιχύνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε & αφήνουμε για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε τις ταλιατέλες σε πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω το σολομό & την παρμεζάνα.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: