Ψητό αρωματισμένο κουνουπίδι με πουρέ με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Ψητό κουνουπίδι με σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Βρήκαμε τον τρόπο για να αγαπήσεις το κουνουπίδι! Το κόβουμε σε steaks, το αρωματίζουμε & το ψήνουμε! Super healthy προσθήκη, ο πουρές με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι, καθαρισμένο
  • 3 κ. σ. βούτυρo φυτικής προέλευσης
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 . γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • Πολύ λίγη κανέλα τριμμένη

Για τον πουρέ

  • 500g πατάτες
  • 1/2φλ. γάλα φυτικής προέλευσης
  • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 φακελάκι Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Εκτέλεση

    1. Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου & προθερμαίνουμε στους 200°C.
    2. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι αφαιρώντας τον πυρήνα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
    3. Χωρίζουμε τα μπουκετάκια σε κομματάκια και σε φετούλες.
    4. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.
    5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    6. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
    7. Προσθέτουμε τo κουνουπίδι στην κατσαρόλα.
    8. Ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί παντού το μίγμα του βουτύρου.
    9. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κουνουπίδι.
    10. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν [περίπου 30′]

Για τον πουρέ:

  1. Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  2. Καλύπτουμε με κρύο νερό, σκεπάζουμε & τις βράζουμε για 40′, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά κι έπειτα τις ξεφλουδίζουμε & τις λιώνουμε.
  4. Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, το οποίο είναι χλιαρό, και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αλατίζουμε & ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
  8. Προσθέτουμε ένα φακελάκι Σκόνη Spiroulina PLATENSIS & ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αποκτήσει ο πουρές ομοιόμορφο χρώμα & λεία υφή.
  9. Σερβίρουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο πρώτα τον πουρέ κι από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα κουνουπιδιού.

 

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης