Το αγαπημένο μας χειμωνιάτικο φρούτο συνδυασμένο με τα Σπιρουλίνα flakes… Πλούσια γεύση & θρεπτικά συστατικά που θα ενθουσιάσει μικρούς & μεγάλους!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Xρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 477,3kcal
Υλικά
Για το κέικ
- 400g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200g γιαούρτι στραγγιστό
- 100g χυμό μανταρινιού
- 350g ζάχαρη
- 60g ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά
- 2 κρόκους
- 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
- ξύσμα μανταρινιού, από 4 μανταρίνια
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
- Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
- 150g χυμό μανταρινιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν & το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το γιαούρτι & τα Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύουμε με αναδευτήρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στο μπολ με τα υγρά, ρίχνουμε τα στερεά υλικά & ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 30cm, βάζουμε το μείγμα & ψήνουμε για 40-50′.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό, το κονιάκ, τη βανίλια, το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2′.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το κέικ, που έχει ήδη κρυώσει.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: