Υποδεχόμαστε το νέο έτος με την πιο χειμωνιάτικη, γευστική & υγιεινή βελουτέ με κολοκύθα, γλυκοπατάτα, λιγκουίνι & Σπιρουλίνα flakes. Το ιδανικό πιάτο για να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις ατασθαλίες των γιορτών!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας: 75′
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 173,8kcal
Υλικά
- 1 κολοκύθα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 καρότο
- 2 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 2 κ.γ κόλιανδρο ξερό
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 4 κ. σ. Σπιρουλίνα flakes
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε την κολοκύθα και τις γλυκοπατάτες.
- Aφαιρούμε τα σπόρια από την κολοκύθα με ένα κουτάλι.
- Kόβουμε την κολοκύθα στη μέση & τις γλυκοπατάτες σε χοντρές ροδέλες.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (την κολοκύθα με τη σάρκα προς τα κάτω).
- Πλένουμε τα καρότα και τα τοποθετούμε ολόκληρα στο ταψί.
- Καθαρίζουμε τα πράσα (κρατάμε το λευκό τους μέρος) & τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες & τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Αλείφουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 60′.
- Όταν γίνουν, βγάζουμε το ταψί & αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας & τη ρίχνουμε μαζί με τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, τα πράσα & τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί, τα μπαχαρικά, το αλάτι & το νερό & αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Μόλις πάρουν μία βράση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλέθουμε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ.
- Αλέθουμε καλά, μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ. Αραιώνουμε με λίγο ακόμα ζεστό νερό & προσθέτουμε το λιγκουίνι.
- Βράζουμε για 5′ μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά μας.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή στο Coconut Vegan Bowl, πασπαλίζοντας με τα Σπιρουλίνα flakes & τον κόλιανδρο.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: