Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε από τους Έλληνες ερευνητές, Ηλία Μαζοκοπάκη & Μαρία Παπαδομανωλάκη
Ύστερα από την παρέμβαση των Ελλήνων Ερευνητών και την αξιολόγηση όλων των υποβληθέντων στοιχείων από το επιστημονικό περιοδικό www.frontiersin.org με impact factor 9 επιβεβαιώνεται ότι παγκόσμια πρώτη είναι η μελέτη “Για την πρόληψη και την κλινική αντιμετώπιση του covid-19” που εκπονήθηκε από τους Έλληνες ερευνητές, Ηλία Μαζοκοπάκη & Μαρία Παπαδομανωλάκη, με τα προϊόντα Spiroulina PLATENSIS που παράγεται στο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ του Δήμου ΣΙΝΤΙΚΗΣ.
Η μελέτη των Ιρανών ερευνητών είναι πάρα πολύ αξιόλογη γιατί καταρρίπτει και αυτή το αφήγημα της πανδημίας covid-19, όπως είχε βεβαιωθεί στις 30-05-2022 από τα αποτελέσματα της μελέτης των Ελλήνων ερευνητών με την χρήση της σπιρουλίνας sp – PLATENSIS.
Οι περιλήψεις των μελετών υπάρχουν στους παρακάτω συνδέσμους:
- Η δημοσίευση της Ελληνικής Μελέτης στο European Medical and Health Science
- Η δημοσίευση της μελέτης του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης
Αποτελέσματα της μελέτης με Spiroulina PLATENSIS
Με την προαναφερθείσα μελέτη αποδεικνύεται ότι η λήψη 6g Spiroulina PLATENSIS ημερησίως συμβάλλει στον πόλεμο κατά του COVID-19, αποτρέποντας σημαντικά την εμφάνιση της νόσου και μηδενίζοντας σχεδόν την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομεία.
Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη διήρκεσε 6 μήνες και πραγματοποιήθηκε σε πληθυσμό 186 ατόμων, μη εμβολιασθέντων έναντι του Covid-19 [περίοδο που είχαμε την παράλλαξη Δέλτα].
Από την ομάδα των ανθρώπων που έλαβαν 6g Spiroulina PLATENSIS ημερησίως νόσησαν μόνο 14 άτομα (13,7%), εκ των οποίων μόνο 2 άτομα (1,9%) νοσηλεύτηκαν λόγω οξείας ιογενούς γαστρεντερίτιδας, ενώ από την ομάδα που δεν έλαβαν Spiroulina PLATENSIS νόσησαν 62 άτομα (73,8%), εκ των οποίων 17 (20,2%) χρειάστηκαν νοσηλεία.
Αποτελέσματα μελέτης Ιρανών επιστημόνων
Η μελέτη διήρκεσε 7 ημέρες σε συνολικά 189 ασθενείς με COVID-19, που χωρίστηκαν τυχαία σε αναλογία 1:1 σε μια πειραματική ομάδα που έλαβε 15,2 g συμπληρώματος σπιρουλίνας επιπλέον της τυπικής θεραπείας (44 εκτός ΜΕΘ & 47 στη ΜΕΘ) και σε μια ομάδα ελέγχου που έλαβε μόνο την τυπική θεραπεία (46 εκτός ΜΕΘ & 52 στη ΜΕΘ).
Μέσα σε επτά ημέρες δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος στην ομάδα της Σπιρουλίνας, αντίθετα με την ομάδα ελέγχου που κατέληξαν 15 ασθενείς. Η συνολική θνησιμότητα ήταν υψηλότερη στην ομάδα ελέγχου (8,7% μη ΜΕΘ, 28,8% ΜΕΘ) σε σύγκριση με την ομάδα Σπιρουλίνας που δε σημειώθηκε καμία απώλεια (0%).
Στο διάστημα αυτό, υπήρξε μεγαλύτερος αριθμός ασθενών εκτός ΜΕΘ που έλαβαν εξιτήριο στην ομάδα Σπιρουλίνας (97,7%) από ότι στην ομάδα ελέγχου (39,1%).
Από την ομάδα Σπιρουλίνας εκτός ΜΕΘ δεν μεταφέρθηκε κανένας ασθενής στη ΜΕΘ σε αντίθεση με την ομάδα Ελέγχου (19.6%). Τέλος, από την ομάδα Σπιρουλίνας στη ΜΕΘ σε λιγότερο από 7 ημέρες μεταφέρθηκαν εκτός ΜΕΘ το 42.6% ενώ στην ομάδα ελέγχου μόνο το 15.4%.