Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη γλουτένη. Γιατί όμως ασχολούμαστε τόσο πολύ με αυτή την πρωτεΐνη;
Τι είναι η γλουτένη;
Η γλουτένη είναι συνδυασμός δύο πρωτεϊνών που βρίσκονται κυρίως σε σπόρους όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη.
Τι είναι η κοιλιοκάκη;
Η κοιλιοκάκη, είναι αυτοάνοση πάθηση του γαστρεντερικού συστήματος. Όσοι διαγιγνώσκονται με κοιλιοκάκη δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη γλουτένη.
Μπορεί, όμως, κάποιος να μην έχει κοιλιοκάκη αλλά να παρουσιάζει ευαισθησία στη γλουτένη. Αυτή εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ήπιο φούσκωμα, στομαχικές κράμπες ή διάρροια μετά από την κατανάλωση γλουτένης.Αντιμετωπίζονται υιοθετώντας ένα διατροφικό μοντέλο απαλλαγμένο από τρόφιμα με γλουτένη.
Η Spiroulina PLATENSIS είναι 100% εγγυημένα χωρίς γλουτένη, καθώς η σπιρουλίνα αποτελεί ένα εκ φύσεως προϊόν χωρίς γλουτένη.
Εκτός από τη Spiroulina PLATENSIS , υπάρχουν και κάποια σιτηρά τα οποία δεν περιέχουν γλουτένη από την φύση τους όπως η βρώμη, το κεχρί, το φαγόπυρο, η κινόα, η σόγια, το ρύζι κ.α
Ανακαλύψτε συνταγές με Spiroulina PLATENSIS Χωρίς Γλουτένη!
Προτεινόμενα προϊόντα: