Νόστιμο και θρεπτικό χάρη στη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS, ιδανικό για όσος έχουν δυσανεξία στη γλουτένη & με ένα πράσινο χρώμα που θα σας φέρει τα Χριστούγεννα νωρίτερα!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Xρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 247,57 kcal
Υλικά
- 300g αλεύρι ολικής άλεσης
- 200g βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
- 100g ζάχαρη καστανή
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1/3 του φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. σόδα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ κανέλα
- 1 αχλάδι κομμένο σε κύβους
- 1 μήλο κομμένο σε κύβους
- 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε βούτυρο που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 10′ για να λιώσει, την ζάχαρη, ένα ένα προσεκτικά τα αυγά και ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε προσεκτικά το χυμό από πορτοκάλι μαζί με την σόδα και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ που δεύτερο μπολ και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα με με 1 κ.σ. βούτυρο και την αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα εκεί και κουνάμε ελαφρά την φόρμα. Προσθέτουμε τα κομμάτια των φρούτων χωρίς να ανακατέψουμε με σπάτουλα και απλώς κουνάμε ελαφρώς τη φόρμα ώστε να καλυφθούν από το μείγμα αλλά όχι να εξαφανιστούν.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC ψήνουμε το μείγμα μας για περίπου 50′. Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε όλο το βάθος για να δούμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά. Κλείνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε για άλλα 10′ ώστε να στραγγίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: