Τα μπισκότα αποτελούν αγαπημένο γλύκισμα. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Είναι εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά χάρη στο ταχίνι και τα Σπιρουλίνα flakes!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: περίπου 25 μπισκότα
Θερμίδες ανά μερίδα: 72,5 kcal
Υλικά
- 50ml γάλα 2% λιπαρά
- 1 αυγό
- 60g μέλι
- 80g ταχίνι
- 1 βανίλια
- 200g αμύγδαλα τριμμένα
- 30g κακάο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 5 κ.σ Σπιρουλίνα flakes
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (και τα Σπιρουλίνα Flakes).
- Παίρνουμε το δεύτερο μπολ με τα στερεά και το ρίχνουμε προσεκτικά στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας καλά.
- Δημιουργείται μία ζύμη η οποία δεν κολλά στα χέρια και πλάθεται.
- Παίρνουμε την ζύμη, την κόβουμε σε μικρές μπάλες και αρχίζουμε να την πλάθουμε ελαφρώς και να την απλώνουμε στο ταψί.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε στο μέγεθος που θέλουμε την ζύμη.
- Της δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (στρόγγυλο, τετράγωνο, οβάλ).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 5-6′ και μετά ανοίγουμε τον φούρνο και γυρνάμε την ζύμη από την άλλη πλευρά για να ψηθεί. (Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στον φούρνο καθώς είναι πολύ εύκολο να καούν.)
- Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα βάλουμε σε γυάλινο δοχείο.
- Μπορούμε να τα καταναλώσουμε μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:
*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc