Το ρυζόγαλο είναι το γλύκισμα της παιδικής μας ηλικίας! Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό! Ακόμη κι αν έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αυτό μπορείς να το φας, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα χωρίς λακτόζη!
Χρόνος προετοιμασίας: 60′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 172kcal
Υλικά
- 200g ρύζι
- 1lt γάλα χωρίς λακτόζη
- 80g ζάχαρη καστανή ή λευκή
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το νερό και το ρύζι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό. Στην συνέχεια χαμηλώνεται την φωτιά και περιμένετε μέχρι να βράσει όλο το ρύζι και να απορροφηθεί εντελώς το νερό.
- Ανακατεύετε για να μην κολλήσει το ρύζι, το απομακρύνετε από την φωτιά και το αφήνετε 20′ να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ προσθέτετε 200ml γάλα και 4 κ.σ. κορν φλάουρ και ανακατεύετε.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και το ρύζι και τη βάζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ελαφρά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύετε συνεχώς για 10′, προσθέτετε τη βανίλια και το μείγμα με το γάλα και το κορν φλάουρ από την κατσαρόλα, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν και το απομακρύνετε από την φωτιά.
- Προσθέτετε τις 2 κ.σ Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρετε προσθέτοντας κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:
*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc