Το αγαπημένο λαχανικό, μαγειρεμένο με ζυμαρικά και Σπιρουλίνα flakes!
Ένα γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 25′
Μερίδες: 3-4
Θερμίδες ανά μερίδα: 358kcal
Υλικά
- 1 μπρόκολο μεγάλο
- 500g μακαρόνια spaghetti
- 10 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
- 1 σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα εμπορίου
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Χωρίζετε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τα βράζετε για λίγα λεπτά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σουρώνετε το μπρόκολο και στο ίδιο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το μπρόκολο.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1′ ακόμα.
- Στο τέλος, προσθέτετε τη μουστάρδα και το αλάτι.
- Αποσύρετε από την εστία μόλις πάρει μια βράση.
- Με μία πιρούνα, μεταφέρετε τα μακαρόνια χωρίς να τα σουρώσετε στο τηγάνι και ανακατεύετε.
- Αφήνετε να σταθεί για λίγο και να απορροφήσει τα υγρά του.
- Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και τα Σπιρουλίνα flakes.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: