Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή, λίγο πιο απλή αλλά πολύ θρεπτική! Κατάλληλη για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και πεντανόστιμη χάρη στα υλικά που περιέχει!
Χρόνος προετοιμασίας: 60′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 16
Θερμίδες ανά μερίδα: 219,4kcal
Υλικά
- 1kg σπανάκι ωμό
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 πράσα
- 4 αβγά
- 200g τυρί αιγοπρόβειο
- 100ml ελαιόλαδο
- 250g γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 100g τριμμένη φρυγανιά (χωρίς γλουτένη)
- 3 κ.σ Σπιρουλίνα flakes
- μαϊντανό
- άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε με τα χέρια μας ξεχωρίζοντας ένα-ένα τα φύλλα.
- Σοτάρουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα κι έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι, τα χτυπάμε, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο σπανάκι, ρίχνουμε τα Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα, την οποία έχουμε ήδη λαδώσει.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ºC για περίπου 1 ώρα. Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:
*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc