Εξελίξαμε το ριζότο & το κάναμε κριθαρότο! Το αγαπημένο ζυμαρικό σε μία υπέροχη εκδοχή με αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια.
Σύνολο: 45′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
Υλικά
- Μία συσκευασία αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
- 250g κριθαράκι
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- Χυμός από μία ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια σε ζεστό νερό για 15′.
- Αφού μαλακώσουν, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, το βασιλικό, και τις τομάτες σε κύβους.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε το κριθαράκι με τον χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο & το μείγμα που σοτάραμε.
- Αλατοπιπερώνουμε & προσθέτουμε λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 30′.
- Σερβίρουμε αμέσως & πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art