Ξεχωριστή σαλάτα με αποξηραμένα King Oyster Mushrooms & ντρέσινγκ από βούτυρο και φασκόμηλο… υπέροχη γεύση, ιδανικό συνοδευτικό κρασιού!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
- Μία συσκευασία αποξηραμένα King Oyster Mushrooms
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- Ένα φλυτζάνι ρεβίθια έτοιμα βρασμένα
- 10 αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλο
- 5 ντοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μισή συσκευασία αποξηραμένα αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια και καλύπτουμε με νερό βραστό και αφήνουμε στην άκρη για 10′.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ανάλατο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο & το φασκόμηλο.
- Αφαιρούμε το φασκόμηλο και το αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα.
- Σοτάρουμε το σκόρδο & το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια που έχουν μουλιάσει & τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί και βράζουμε για 3′ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στην άκρη τα φιλετάκια των μανιταριών.
- Κάνουμε πούδρα χρησιμοποιώντας το μούλτι τα υπόλοιπα αποξηραμένα αποξηραμένα King Oyster και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα του ντρέσσινγκ.
- Αλατοπιπερώνουμε & πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο.
- Σε ένα βαθύ μπολ, τοποθετούμε τα ρεβίθια, τα ντοματίνια και τα υπολοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε την σαλάτα μας και τοποθετούμε πάνω τα φιλετάκια των King Oyster Mushrooms.
• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art