Ένα vegan πιάτο, ιδανικό για τη νηστεία με τα αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια, που έχει καλύτερη γεύση από το κρέας!
Σύνολο: 45′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
Υλικά
- Τρεις συσκευασίες αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 2 κ.σ. ιαπωνικό σάκε
- 2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. φυστικέλαιο
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο μπαλσάμικο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 συσκευασία φύλλα nori
- ψημένο σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε για 20′ τα αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
- Κόβουμε κατά μήκος King Oyster Mushrooms σε χοντρές φέτες των 4mm σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ιαπωνικό σάκε και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μανιτάρια & ανακατεύουμε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μαρινάρουμε για 15′.
- Αφαιρούμε τα King Oyster Mushrooms από τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε το φυστικέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι & ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια σε δόσεις. Τα απλώνουμε σε όλο το τηγάνι χωρίς να τα επικαλύπτουμε.
- Αφήνουμε τα μανιτάρια να ψηθούν χωρίς να τα ανακατέψουμε. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και γυρίζουμε τα μανιτάρια μας ώστε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
- Χρειάζονται περίπου 8′ για κάθε παρτίδα, μέχρι τα μανιτάρια να αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Όταν ψηθεί και η τελευταία παρτίδα μανιταριών, προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια στο τηγάνι και περιχύνουμε τα μανιτάρια με τη μαρινάδα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 2-3′, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Σερβίρουμε τα King Oyster Mushrooms πάνω στα ρολάκια από φύλλα nori.
• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art