Η πιο γευστική επιλογή που χαρίζει πλήθος θρεπτικών συστατικών χάρη στις βιολογικές Ταλιατέλες με λουίζα από το Κτήμα Ευκαρπία και τα Σπιρουλίνα flakes!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 530kcal
Υλικά
- 1 συσκευασία Bio Ταλιατέλες με λουίζα
- 400g μπροκολο σε φουντίτσες
- 4 φέτες μπέικον
- 150g κρεμα γαλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μία πρέζα αλατι
- Μία πρέζα πιπέρι
- Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100g τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
Εκτέλεση
- Bράzουμε τις ταλιατέλες για 5′. Παράλληλα, βράζουμε για 4′ τις φουντίτσες του μπρόκολου.
- Σουρώνουμε τις ταλιατέλες κάτω από κρύο νερό για λίγο, κρατάμε μία κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά μας & αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο & μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια & το σκόρδο σοτάροντας για 2′.
- Έπειτα, προσθέτουμε το μπέικον, έπειτα τα μανιτάρια σοτάροντας μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και το μπρόκολο για 1′.
- Αφού τα ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι & το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι μας.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά & αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
- Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός, μεταφέρουμε τις ταλιατέλες στη σάλτσα μας & ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας το τριμμένο τυρί και πασπαλίζοντας με Σπιρουλίνα flakes.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: