Πανεύκολα και πεντανόστιμα cupcakes γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS. Η ιδανική συνταγή για halloween γλυκό!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Xρόνος προετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 458,4kcal
Υλικά
- 120g αλεύρι γ.ο.χ ολικής άλεσης
- 210g φαρίνα ολικής άλεσης
- 350g ζάχαρη καστανή
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
- 240g βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 αβγά
- 240g γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
Για τη σαντιγί με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
- 1 συσκευασία κρέμα καρύδας, παγωμένη
- 1 φακελάκι σκόνη Spiroulina PLATENSIS
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
- Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ & το αλάτι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Με ένα κουτάλι βάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια για cupcakes, χωρίς να τα γεμίζουμε μέχρι πάνω.
- Ψήνουμε για 15 – 20’.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
- Ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα καρύδας σε ένα μπολ. Κρατάμε το νερό καρύδας για άλλη συνταγή.
- Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ή ένα σταθερό μίξερ, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη και λεία.
- Προσθέτουμε τη σκόνη Spiroulina PLATENSIS, το σιρόπι αγαύης & το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσουν τα caupcakes, τοποθετούμε Τη σαντιγί σε ένα κορνέ & τα γαρνίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: