Αυτά τα Χριστούγεννα φτιάξε τα πιο νόστιμα & υγιεινά μπισκότα με Σπιρουλίνα flakes.
Και μετά στόλισέ τα με …. γλάσο με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS (χωρίς καμία θερμίδα!).
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Xρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 40
Θερμίδες ανά μερίδα: 49kcal
Υλικά για τα μπισκότα
- 2 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ. μαργαρίνη
- 3 κ. γλ. στέβια σε σκόνη
- ½ κ. γλ. στέβια υγρή
- 1 κ. γλ. βανίλια
- ½ κ. γλ. σόδα
- ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ. σ. Σπιρουλίνα Flakes
- ¼ κ. γλ. αλάτι
- 2 αυγά
Υλικά για το γλάσο
- 375g στέβια άχνη
- 50ml νερό
- 1 φακελάκι Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ºC.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη στέβια (υγρή & σκόνη) & τη βανίλια για 4′.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι & τα Σπιρουλίνα flakes.
- Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι σιγά σιγά στο μίγμα της μαργαρίνης στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Η ζύμη μας, όταν είναι έτοιμη, θα έχει γίνει μία μάζα.
- Για να ανοίξουμε τη ζύμη, φτιάχνουμε μία μπάλα με αυτή και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Από πάνω της, στρώνουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα & με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 0,5cm.
- Κόβουμε με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια & ψήνουμε για 10′.
- Αφήνουμε να κρυώσουν & φτιάχνουμε το γλάσο με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS.
- Χτυπάμε την άχνη με τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS και το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
- Βάζουμε το γλάσο σε ‘χωνί’- κορνέ με λεπτή μύτη (το φτιάχνουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας).
- Στολίζουμε τα μπισκότα μας με το γλάσο & αποθηκεύσουμε σε γυάλινο βάζο.
♥ Merry Healthy Christmas ♥
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: