Βάλτε άρωμα Ανατολής στο τραπέζι σας με το χούμους! Γεύση χάρη στο ταχίνι και τα ρεβίθια και πλήθος θρεπτικών συστατικών χάρη στη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS. Ιδανικό άλειμμα για σνακ!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 24h για τα ρεβίθια + 70′ για την εκτέλεση
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 283,2kcal
Υλικά
- 250g ρεβίθια
- 100g ταχίνι
- 1,5lt νερό
- 150ml ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκάνη με νερό και 1 κ.γλ. αλάτι.
- Το επόμενο πρωί, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα ρεβίθια με 1,5lt νερό μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 1 ώρα.
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS και τα κόβουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε περίπτωση που θέλουμε πιο αραιό το μείγμα μας, προσθέτουμε από το σουρωμένο νερό που έχουμε κρατήσει.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes!
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: