Βελουτέ σούπα με πράσινα λαχανικά & Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Βελουτέ σούπα με πράσινα λαχανικά και Spiroulina PLATENSIS

Είναι η απόλυτη σούπα του χειμώνα! Γευστική χάρη στα λαχανικά και θρεπτική χάρη στη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS! Επιπλέον, είναι vegan και έχει ελάχιστες θερμίδες! Ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για τις κρύες μέρες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 70kcal

Υλικά

  • 500g μπρόκολο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
  • 1lt νερό (προαιρετικά με ζωμό λαχανικών)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια.
  3. Κόβουμε το σέλερι και το πράσο σε ροδέλες ενώ το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
  4. Ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί.
  5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 5′.
  6. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το μπρόκολο, την πατάτα, το νερό και το φύλλο δάφνης.
  7. Σιγοβράζουμε για 15- 20′ μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και η πατάτα. Αφού βράσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το δυόσμο και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά που υπάρχουν στην κατσαρόλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε μία λεία σούπα.
  9. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 5′.
  10. Προσθέτουμε τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS & ανακατεύουμε.
  11. Αλατοπιπερώνουμε.
  12. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τη βελουτέ με  Σπιρουλίνα flakes.

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης