Μία σαλάτα φουλ σε αντιοξειδωτικά! Εύκολη και γρήγορη μα πάνω από όλα εξαιρετική για την υγεία αφού χάρη στα Σπιρουλίνα flakes συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 206,2kcal
Υλικά
- 200g πράσινη σαλάτα
- 100g λαχανάκια Βρυξελλών
- 200g μπρόκολο
- 100g ρεβίθια (βρασμένα)
- 20g ηλιόσπορο
- 20g αμύγδαλα
- 50g ρόδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. Σπιρουίνα flakes
- Αλάτι & πιπέρι
- Λίγο μπούκοβο
Για το dressing
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 60g μουστάρδα
- 50g ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ºC στον αέρα και βάζουμε δύο ταψιά για να κάψουν.
- Τεμαχίζουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανάκια και το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.
- Τα τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι & μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα λαχανικά στα ταψιά και ψήνουμε για 15′.
- Όσο ψήνονται τα λαχανικά, ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας με σύρμα χειρός όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Βάζουμε την πράσινη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, τα ρεβύθια και τα Σπιρουλίνα flakes.
- Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε τον ηλιόσπορο, το αμύγδαλο & το ρόδι.
- Σερβίρουμε στο Coconut Vegan Bowl!
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: