Ένα πλήρες γεύμα χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα λαχανικά, το κους κους και τα Σπιρουλίνα flakes!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 55’
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 100kcal
Υλικά
- 250g κουσκούς
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 κολοκυθάκια
- 5 ντοματίνια
- μία χούφτα σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 50g αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300ml ζωμό λαχανικών (ζεστό)
- 2 κ.σ Σπιρουλίνα flakes
- ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα.
- Κόβουμε σε καρέ τις πιπεριές, τα κολοκύθια & σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί μαζί με τα σκόρδα, ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι και τα μπαχαρικά και ψήνουμε για 20′
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα & ψήνουμε για 20′ ακόμα.
- Παρασκευάζουμε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ζωμό λαχανικών, τα σκόρδα τα οποία έχουν πολτοποιηθεί και τα Σπιρουλίνα flakes.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ στο κους-κους κι ανακατεύουμε.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: