Κλασσική κι αγαπημένη συνταγή στην πιο vegan (& νηστήσιμη!) εκδοχή του! Υπέροχη γεύση και πλούσια θρεπτικά συστατικά χάρη στις λαχανικά και τα Σπιρουλίνα flakes!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 25
Θερμίδες ανά μερίδα: 104kcal
Υλικά
- 500g κολοκυθάκια τριμμένα
- 1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200g φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές της σούπας Σπιρουλίνα flakes
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Αφήνουμε για 5′ , ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Αφού στραγγίσουν, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος.
- Ζεσταίνουμε παράλληλα το λάδι και τηγανίζουμε όταν είναι καυτό.
- Αφήνουμε για 3′-4’ την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes.
- Σερβίρουμε στο Coconut Vegan Bowl!
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: