Τα λαζάνια σε vegan περιπέτειες! Τα συνδυάζουμε με μανιτάρια και Σπιρουλίνα flakes για φουλ πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά! Ένα γεύμα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας: 60′
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 267kcal
Υλικά
- 200g λαζάνια
- 1/2 κιλό μανιτάρια champignon
- 250g τυρί φυτικής προέλευσης
- 120g κρέμα γάλακτος φυτική
- 120g γάλα σόγιας
- 1 κρεμμύδι
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200g ντομάτα κονκασέ
- 25g vegan κρασί κόκκινο
- λίγο κύμινο
- λίγη κανέλα
- 1/2 κ.γλ ζάχαρη
- 1 κ.γλ θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ºC.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
- Τεμαχίζουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά καρέ, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 3-4’ & προσθέτουμε το θυμάρι, κύμινο, την κανέλα, τη ζάχαρη, τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ ανακατεύοντας για 2’.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα Σπιρουλίνα flakes.
- Σε ένα τετράγωνο ταψί που έχουμε λαδώσει στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια μία στρώση λαζάνια.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση & το 1/3 από το (τριμμένο) τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές & στο τελείωμα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο θυμάρι και περιχύνουμε τα λαζάνια.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά τα λαζάνια μας σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
- Έπειτα, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20’ μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: