Βρήκαμε τον τρόπο για να αγαπήσεις το κουνουπίδι! Το κόβουμε σε steaks, το αρωματίζουμε & το ψήνουμε! Super healthy προσθήκη, ο πουρές με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 4
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι, καθαρισμένο
- 3 κ. σ. βούτυρo φυτικής προέλευσης
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 1/2 . γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- Πολύ λίγη κανέλα τριμμένη
Για τον πουρέ
- 500g πατάτες
- 1/2φλ. γάλα φυτικής προέλευσης
- 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 φακελάκι Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
Εκτέλεση
-
- Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου & προθερμαίνουμε στους 200°C.
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι αφαιρώντας τον πυρήνα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Χωρίζουμε τα μπουκετάκια σε κομματάκια και σε φετούλες.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τo κουνουπίδι στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί παντού το μίγμα του βουτύρου.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κουνουπίδι.
- Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν [περίπου 30′]
Για τον πουρέ:
- Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Καλύπτουμε με κρύο νερό, σκεπάζουμε & τις βράζουμε για 40′, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά κι έπειτα τις ξεφλουδίζουμε & τις λιώνουμε.
- Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, το οποίο είναι χλιαρό, και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατίζουμε & ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε ένα φακελάκι Σκόνη Spiroulina PLATENSIS & ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αποκτήσει ο πουρές ομοιόμορφο χρώμα & λεία υφή.
- Σερβίρουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο πρώτα τον πουρέ κι από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα κουνουπιδιού.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: