Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή στην πιο healthy εκδοχή! Πλούσιο γεύμα με Σπιρουλίνα flakes για φουλ πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά! Ένα γεύμα που θα κλέψει την παράσταση στα σαρακοστιανά τραπέζια!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 24h + 60′
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 247kcal
Υλικά
- 500g ρεβίθια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κουταλιές Σπιρυλίνα flakes
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Mουλιάζουμε τα ρεβίθια για 24h.
- Έπειτα, τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει).
- Βράζουμε για 10′ & αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια κατά το βράσιμο.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έπειτα τα ρεβίθια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε το καρότο και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφού βράσουν, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes.
- Σερβίρουμε στο Coconut Vegan Bowl!
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: