Φέρε στο τραπέζι σου αέρα Ανατολής με τα dumplings (ντάμπλινγκς)! Αυτά τα μικρά κινέζικα ραβιόλια έχουν υπέροχη γεύση, πλήθος θρεπτικών συστατικών χάρη στη Spiroulina PLATENSIS & είναι vegan!
Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 80′
Μερίδες: 25
Θερμίδες ανά μερίδα: 176,3kcal
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 275ml νερό ζεστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- 135g μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100g πράσο σε ροδέλες
- 200g φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200g κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 100g καρότο, τριμμένο
- 4 κ.σ Σπιρουλίνα flakes
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε καλά & αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη
- Παίρνουμε ένα μεγάλο σκεύος και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS & προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.
- Στη συνέχεια, την καλύπτουμε με μεμβράνη & την αφήνουμε να ‘ξεκουραστεί’ για 30’ σε ζεστό μέρος.
- Σε έναν πάγκο που έχουμε αλευρώσει, τοποθετούμε τη ζύμη, τη μοιράζουμε σε 4 ίσα μέρη και μετά χωρίζουμε καθένα από αυτό σε μικρότερα μπαλάκια των 15g
- Mε τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι δημιουργώντας κύκλο με διάμετρο 10cm.
- Τοποθετούμε λίγη γέμιση στη μία πλευρά και το κλείνουμε διπλώνοντας τη ζύμη φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο. Προσοχή! Πιέζουμε καλά τις άκρες, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
- Αφού δημιουργήσουμε όλα τα dumplings, βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα dumplings λίγα λίγα & τα βράζουμε για 5-6’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
- Όταν βράσουν όλα τα dumplings, τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τα σοτάρουμε ελαφρώς για 1-2’ από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes, ραντίζουμε με σόγια σος & σερβίρουμε σε Coconut Vegan Bowl.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: