Όταν νιώσεις επιθυμία για κάτι γλυκό, φτιάξε αυτά τα τρουφάκια! Γευστικό και υγιεινό γρήγορο γλυκάκι με πλήθος θρεπτικών συστατικών που είναι κατάλληλο για vegan!
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 25
Θερμίδες ανά μερίδα: 113kcal
Υλικά για τα τρουφάκια
- 120g χουρμάδες αποξηραμένοι
- 150g αμύγδαλα ωμά
- 150g καρύδια ωμά
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
- 1 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
Υλικά για την επικάλυψη
- κακάο
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Αρχικά τοποθετούμε στον πολυκόφτη τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες. Αδειάζουμε, καθαρίζουμε το σκεύος κι έπειτα τοποθετούμε και θρυμματίζουμε (μέχρι να γίνουν σκόνη) τους ξηρούς καρπούς.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (και τα Σπιρουλίνα Flakes) στο μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σφίξει.
- Πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια παίρνοντας λίγη ποσότητα κάθε φορά. Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Αφού τα τελειώσουμε όλα, τα καλύπτουμε με κακάο, καρύδα, ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:
*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc