Τι είναι η σπιρουλίνα

Είναι ένα μικροσκοπικό φύκι με κυανοπράσινο χρώμα.
Είναι γνωστή ως η ΄τροφή των αστροναυτών΄ χάρη στα πολύτιμα συστατικά που περιέχει.

 

Φανταστείτε ένα φυσικό ελληνικό προϊόν με:

 περισσότερη πρωτεΐνη από το βοδινό

 περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι

 περισσότερα καροτένια από το καρότο

 

Η σπιρουλίνα είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας

Περιέχει πλήθος βιοδραστικών θρεπτικών συστατικών, όπως υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, σίδηρο, β-καροτένιο (Προβιταμίνη Α), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η αποτελεσματική δράση της σπιρουλίνας οφείλεται τόσο στην αυτόνομη δράση των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, όσο και στην αρμονική συνέργια αυτών.

Είναι 100% φυσικό προϊόν, μη γενετικώς τροποποιημένο, χωρίς έκδοχα, συγκολλητικές, πρόσθετα συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Είναι ιδιαίτερα εύπεπτη και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Σπιρουλίνα αποτελεί την υπερτροφή του μέλλοντος.

Η σπιρουλίνα καταναλώνεται ως τρόφιμο εδώ και αιώνες.

Πρώτοι οι Αζτέκοι και οι Μάγιας είχαν ανακαλύψει τις ευεργετικές ιδιότητες της σπιρουλίνας και την είχαν εντάξει στη διατροφή τους. Στις μέρες μας, εκατομμύρια άνθρωποι σ΄ όλον τον κόσμο την έχουν συμπεριλάβει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

 

Τι είναι η σπιρουλίνα/h4>

Τι είναι…

Η σπιρουλίνα είναι μονοκύτταρος προκαρυωτικός οργανισμός, (μικροσκοπικό φύκος) που έχει τη δυνατότητα να φωτοσυνθέτει και η ηλικία της υπολογίζεται 3,6 δισεκατμύρια χρόνια. Ανήκει στη κατηγορία των κυανοβακτηριδίων, τα οποία αποτελούν την πρώτη ομάδα κατά την εξέλιξη των βακτηριδίων που μετέτρεψαν το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα σε οργανικές ενώσεις του άνθρακα, απελευθερώνοντας οξυγόνο.

Το όνομα…

Σπιρουλίνα σημαίνει μικρή έλικα. Πήρε το όνομά της από τον ελικοειδή – σπειροειδή τρόπο που είναι ενωμένα τα κύτταρα αυτού του προκαρυωτικού οργανισμού. Στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου ιστότοπου, όπου χρησιμοποιείται ο όρος σπιρουλίνα θα εννοείται το είδος Arthrospira platensis.

Το χρώμα…

Το κυανοπράσινο χρώμα της σπιρουλίνας οφείλεται στις φυσικές χρωστικές :

  • φυκοκυανίνη (υπεύθυνη για το μπλε χρώμα) &
  • χλωροφύλλη (υπεύθυνη για το πράσινο χρώμα)

Η διαφορά με τα φυτικά κύτταρα…

Η σπιρουλίνα, δε διαθέτει σκληρό κυτταρινικό τοίχωμα όπως τα φυτικά κύτταρα. Το κυτταρικό τοίχωμα της σπιρουλίνας αποτελείται από πεπτιδογλυκάνη, γεγονός που προσδίδει στη σπιρουλίνα μεγαλύτερη πεπτικότητα (95%) σε σύγκριση με αυτή των περισσοτέρων τροφίμων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης